Een exclusieve erfafscheiding voor een stillere tuin
 

ZenFence Thermowood

Een ZenFence Thermowood geluidsscherm is opgebouwd uit geluiddempende kernpanelen die zijn gemonteerd in een robuust maar minimalistisch ogende stalen frame-constructie. De kernpanelen bestaan uit twee gladde metalen platen met hiertussen een 8 cm dikke vaste vulling van EPS of minerale wol, afhankelijk van de omstandigheden of voorkeur. Alle onderdelen zijn verzinkt en van een duurzame zwarte coating voorzien. Het geluidsscherm kan tot een hoogte variërend van 200 tot 235 cm worden geplaatst. Op aanvraag zijn ook hogere schermen leverbaar. 

Naar keuze is aan één of beide zijden van het scherm, optioneel een open façade te voorzien van thermisch gemodificeerd hout. De houtfaçades zijn 200 cm hoog en worden middels een stalen subframe gedeeltelijk (per sectie, tussen twee stijlen) of volledig op het geplaatste geluidsscherm gemonteerd. Alle type façades hebben een doorlopend patroon zonder onderbrekingen van palen. Verder zijn alle houtprofielen blind gemonteerd zonder zichtbare schroeven of nagels. In relatie tot de ingraafdiepte is aan de onderzijde een terugliggende zwarte plint zichtbaar van 5 tot 35 cm hoog.

Afhankelijk van de omstandigheden (positie, grondsoort, windbelasting) wordt een fundatie geselecteerd. Normaliter zijn dit verlengde stijlen met aangestort beton. Intril-elementen zijn ook mogelijk.

ZenFence Thermowood Frake Noir barcode profiel

 

thermisch gemodificeerd hout

Thermische modificatie is een proces waarbij een houtsoort gedurende een periode van meer dan 24 uur boven de 200 graden wordt verhit. Als gevolg hiervan verandert de chemische samenstelling. Met name de kristallisatie van de cellulose bevordert de duurzaamheid. Daarnaast wordt het hout vorm-stabieler en verminderd de waterabsorptie. Middels dit milieuvriendelijke proces worden de houtprofielen tot in de kern opgewaardeerd naar duurzaamheidsklasse 1 of 2. Dit is vergelijkbaar met de langere levensduur van de beste hardhoutsoorten. 

twee geselecteerde houtsoorten in verschillende profielpatronen

Op aanvraag zijn andere houtsoorten, profielontwerpen en maatvoeringen leverbaar.

 

Natuurlijke vergrijzing van het hout

 

uitvoering zonder houtfaçade


ZenFence Essence Blackcombinaties

Alle schermen zijn altijd opgebouwd met de zwarte geluiddempende kernpanelen (Essence Black). Desgewenst kunnen de schermen per zijde optioneel volledig of gedeeltelijk worden voorzien een subframe met een façade van thermowood. Het gekozen type houtfaçade kan per zijde verschillen. Het grote voordeel hiervan is dat buren een vrije keuze hebben voor de sfeer en uitstraling aan hun eigen zichtzijde. De thermowood façade kan ook in een later stadium (maanden/jaren) nog worden gemonteerd op een al eerder geplaatst Essence Black geluidsscherm.

De ZenFence geluidsschermen zijn onderhoudsarm. Alle uitvoeringen van ZenFence zijn geconstrueerd uit duurzame materialen die zodanig zijn geselecteerd en behandeld dat de verwachte levensduur tenminste 30 jaar bedraagt. De producten zijn makkelijk te demonteren en volledig recyclebaar.


prijsindicatie
E-mailen
Bellen